SMALL SCALE WORKSHOP

16664928_10211605858723716_2375805412563882680_o.jpg
Small scale workshop projekat je dio međunarodne urbanističko-arhitektonske radionice “small SCALE” u otvorenom javnom gradskom prostoru u Banjoj Luci. Radionica podrazumijeva istraživanje teme urbane akupunkture na konkretnoj lokaciji platoa do rijeke Vrbas ispod Dvorane Obilićevo / Mejdan, izradu projekta privremene urbanističko-arhitektonske strukture (prostorne instalacije) i njenu izgradnju.
Učesnici radionice su studenti arhitekture i građevinarstva iz tri grada (Trondhajm, Sarajevo i Banja Luka), koordinator projekta je Istraživački centar za prostor Banja Luka, uz pokroviteljstvo Live studio projekta Univerziteta NTNU (Trondhajm, Norveška), te podršku Grada Banja Luka, Arhitektonskog fakulteta Sarajevo i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Banja Luka.
Projekat je već u fazi realizacije, a sama izgradnja je planirana za sedmicu od 27.05. do 02.06. kada je na mjestu intervencije predviđeno svečano predstavljanje novoizgrađene strukture i otvaranje Dana arhitekture 2017.
ICP_ smallSCALE_ poster_2-01.jpg
Istraživački centar za prostor će zajedno sa studentima-učesnicima u projektu u ponedeljak,  27.03. sa početkom u 17:30, u Američkom kutku (Dvorana Obilićevo / Mejdan, Carice Milice 1A), prezentovati dosadašnje rezultate kao i prijedlog uređenja prostora.
Nadamo se da ćete svojim prisustvom, komentarima i sugestijama doprinjeti poboljšanju predloženih rješenja i time aktivno učestvovati u procesu oblikovanja otvorenog javnog gradskog prostora. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s