Balkansko arhitektonsko bijenale 

2017_Balkan-Architectural-BiennaleU Beogradu se od 18. do 25. decembra 2017. godine , u Jugoslovenskoj kinoteci održava treće Balkansko arhitektonsko bijenale, koje prezentuje najznačajnija dostignuća iz oblasti arhitekture, urbanizma, dizajna, fotografije, istorije arhitekture iz regiona, ali i šire. Tema je Balkan Patterns In Urbanism And Architecture: Challenges, u kojoj svoje izazove može prepoznati cijeli balkanski region. Kurator Bijenala je arhitekta dr Tatjana Stratimirović, a sastoji se iz dva glavna dijela, koje čine: arhitektonska izložba, te međunarodna naučna konferencija.

Arhitektonska Izložba

Arhitektonska Izložba promoviše projekte iz oblasti arhitekture i urbanizma nastale posljednje dvije godine. Radovi se mogu slati ispred grupe autora ili pojedinačno, a međunarodni žiri će nagradom Bijenala nagraditi tri najbolja djela. Format izložbenih radova mogu biti plakati dimenzija A1, 594x841mm, te model, video prezentacija i/ili animacija. Prijave za izložbu, uključujući naslov i ilustraciju rada s kratkim opisom do 100 riječi, šalju se na: exhibition@balkanarchitecturalbiennale.rs

Konferencija

Ovogodišnju naučnu konferenciju Bijenala obilježavaju uvodničari iz oblasti arhitekture, urbanizma, urbanističkog planiranja, istorije i teorije arhitekture, kao i zaštite graditeljskog nasljeđa sa renomiranih univerziteta iz SAD-a, Rusije, Kanade, Australije, Katara, Francuske, Holandije, Španije, Albanije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osim naučnog karaktera, novina je da je konferencija takođe otvorena za pozvane nenaučne diskutanate iz svijeta investicija, projektovanja i uprave, čime BAB pomjera granice ideje da se na jednom mestu prožimaju naučna istraživanja, praktično projektovanje i finansijski interesi investitora.

Radni jezik konferencije je engleski. Učešće je omogućeno uz prijavu i kotizaciju, sa posebnim popustom za studente univerziteta iz cijelog regiona.

Organizatori:
Univerzitet u Beogradu – Arhitektonski fakultet
Balkanski arhitektonski bijenale

Su-organizatori:
International Society of City and Regional Planners – ISOCARP,
Institute of Architecture and Civil Engineering, Architecture, Department of Urban Planning (Volgograd State Architecture-Building University),
Faculty of Architecture-Skopje – University “Ss. Cyril and Methodius”,
American Planning Association – APA,
Universite Francios-Rabelais – Tours,
Escuela Tecnica Superior de Arquitectura, Universidad de Malaga,
College of Engineering, Qatar University, Doha

Važni datumi:
Rok za slanje apstrakta: 01. novembar
Potvrda i odgovor kuratora: 15. novembar
Rok za slanje radova: 01. decembar
Otvaranje i dodjela nagrada: 18. decembar
Zatvaranje: 25. decembar

Za više informacija posjetite: http://balkanarchitecturalbiennale.rs/bab/

BAB_Logo120x120

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s