STRUČNO PUTOVANJE NA 16. VENECIJANSKI BIJENALE ARHITEKTURE

bijenale rok

Nakon uspješno organizovanih posjeta Bijenalu arhitekture u Veneciji 2016. i 2014, Istraživački centar za prostor organizuje i stručnu posjetu 16. Venecijanskom bijenalu arhitekture. Putovanje organizujemo  od 18. do 21. oktobra, a putovanju se mogu  pridružiti svi zainteresovani, nezavisno o tome čime se bave  ukoliko ih  zanima arhitektura, kultura i umjetnost, ili samo žele posjetiti Veneciju.

Na ovogodišnjoj izložbi, kao i svake godine,   predstavljeni  su nacionalni učesnici na pojedinačnim izložbama organizovanim u Đardinima i Arsenalu, kao i u istorijskom gradskom centru Venecije, a  manifestacija uključuje i prateće događaje. Bijenale je prilika za susret sa najvećim svjetskim imenima i dostignućima arhitekture i dizajna.

Tema ovogodišnjeg Bijenala je PROSTOR SLOBODE, a kustosi izložbe su irske arhitekte Ivon Farel (Yvonne Farrell) i Šeli Meknamara (Shelley McNamara) – Grafton Architects.

Temom Slobodan prostor Bijenale daje na uvid javnosti primjere, prijedloge, elemente – izgrađene ili neizgrađene – nekog djela, koje služi kao primjer suštinskih kvaliteta arhitekture koji podrazumijevaju modelaciju, bogatstvo i materijalnost površine; orkestraciju i nizanje pokreta, otkrivajući otjelovljenu moć i ljepotu arhitekture. Izložba posjeduje prostornu, fizičku prisutnost razmjera i kvaliteta, koja će utiče na posmatrača, komunicirajući kompleksnu prostornu prirodu arhitekture.

Cijena putovanja koja uključuje prevoz, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 3*, 2 transfera brodom do Venecije i organizaciju putovanja iznosi 265 KM, a o programu i uslovima više možete pročitati na:Program stručnog putovanja na Venecijanski bijenale arhitekture 2018.

Za više informacija:

Goran  Dimitrić 065 724 219

Sonja Rapajić 066 278 985

PRIJAVA:  icprostor@gmail.com s temom mejla: BIJENALE 2018

prijave-01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s