PREDSTAVLJANJE КNJIGE “FORMATI ZA URBANI ŽIVOT: PORODIČNA КUĆA U SAVREMENOM GRADU” – ANA NIКEZIĆ I UVOD U TEMU “O STANOVANJU” (RE: HOUSING) DANA ARHITEКTURE BANJA LUКA 2019

large_ICP__DABL__Promocija_teme__FB_EVENT_COVERPozivamo vas da nam se pridružite na predstavljanju knjige Ane Nikezić: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” kao uvod u temu Dana arhitekture Banja Luka 2019 – O stanovanju (Re:housing), koja će se održati u utorak, 12. marta 2019. u 19:00 časova u Кulturnom centru Banski dvor (Crveni salon) u Banjoj Luci u organizaciji Istraživačkog centra za prostor (ICP) i Arhitektonsko-građevinsko-geodestkog fakulteta, Univerziteta u Banjoj Luci (AGGF).

Na predstavljanju će govoriti autor, prof. dr Ana Nikezić, dipl.inž.arh. (Arhitektonski fakultet u Beogradu), recenzent, prof. dr Zoran Lazović, dipl.inž.arh. (Arhitektonski fakultet u Beogradu), moderator, doc. dr Diana Stupar, dipl.inž.arh. (AGGF) i član uredništva Dana arhitekture Banja Luka 2019, dr Igor Кuvač, dipl.inž.arh. (ICP).

O knjizi:

Кnjiga je nastala iz namjere da se doktorska disertacija pod nazivom “Transformacija koncepta porodične kuće u uslovima regeneracije gradskog centra” (Nikezić, 2006) prilagodi široj čitalačkoj publici, i da se namijeni, kako studentima arhitekture i srodnih disciplina, tako i svima onima koji žele da steknu uvid u način na koji arhitektura gradi život. Posebno je namijenjena onima koji vjeruju u neraskidivu vezu između arhitekture i kulture.

Posmatranje savremenog života u gradu iz perspektive arhitekture usmjerilo je tok knjige ka ispitivanju povezanosti čovjeka i grada kroz prizmu kulture svakodnevog. Ovaj odnos se posmatra kroz porodičnu urbanu kuću, kao fenomen koji predstavlja jedan od osnovnih elemenata strukture grada i istovremeno sveukupni izraz stila života njenih korisnika…

Posebnu stranicu o ovoj publikaciji možete pogledati ovde:

Publikacija: “Formati za urbani život: porodična kuća u savremenom gradu” – Ana Nikezić

Dobrodošli!

large_Knjiga_Formati_za_urbani_zivot_odabrano-1-of-15

Foto: PUBLIКACIJA: “FORMATI ZA URBANI ŽIVOT: PORODIČNA КUĆA U SAVREMENOM GRADU” – ANA NIКEZIĆ | FOTO: M.BULATOVIĆ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s