Master program za 5+

Studijski program drugog ciklusa Master Arhitektura i urbanizam Arhitektonsko- građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa temom Pejzaži novih svakodnevica ove školske godine donosi nove sadržaje! Predstavljamo neke od njih.

1. Besplatna školarina
Odlukom Vlade Republike Srpske svih 15 upisanih studenata ove školske godine su oslobođeni plaćanja školarine.

2. Razmjena sa Univerzitetom u Brnu
Studenti imaju priliku da ostvare razmjenu na Arhitektonskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Brnu (Češka), jednoj od najperspektivnijih škola arhitekture u srednjoj Evropi. Četiri ovakve pozicije su otvorene u okviru Erazmus+ projekta akademske razmjene. Najbolji studenti će biti izabrani na otvorenom konkursu krajem prvog semestra. Takođe, Master Arhitektura i urbanizam će biti domaćin nastavnicima i studentima iz Brna.

3. Living Lab studio projekti
Studio projekti će biti organizovana oko glavnih tema istraživanja u saradnji sa Gradom Banja Luka, po principu Living Lab studija, što podrazumijeva komunikaciju sa svim korisnicima prostora, zainteresovanim akterima, te učesnicima procesa istraživanja, planiranja i projektovanja.

4. Novčane nagrade za najbolje projekte
Za najbolje projekte u okviru studio projekata biće dodijeljene novčane nagrade iz fonda koji obezbjeđuju lokalni zainteresovani učesnici Living Lab studija.

5. Archiprix
AGGF je od ove godine član mreže međunarodnog takmičenja za najbolji završni rad drugog ciklusa na studijama arhitekture, urbanizma i pejzažne arhitekture Archiprix International što omogućuje vidljivost na globalnom nivou.

+ Novi koordinatori
Novi koordinatori studijskog programa su dr Igor Kuvač i doc. dr Isidora Karan, koji su predložili široku i aktuelnu temu, sa potencijalom za drugačiji, otvoren i kreativan rad.

Sve informacije o studijskom programu Arhitektura i urbanizam nalaze se na linku.

Konkurs za upis studenata je otvoren do 3.11.2020, a prijemni ispit će se održati 4.11.2020.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s