DANI ARHITEKTURE SARAJEVO 2021

Nakon preskočene prestupne 2020. godine, Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi! Ovogodišnji Dani arhitekture će se održati u periodu 17-19. septembra, sa otvarenjem na Trgu kulture ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u kinu Meeting point.

Dani arhitekture 2021, najveći arhitektonski festival u Bosni i Hercegovini će biti otvoren u večernjem terminu, u petak, 17. septembra ispred Pozorišta mladih

Subota, 18. septembra je rezervisana za tridesetominutna predavanja počev od 11h. U prvom bloku se mogu slušati i gledati Huberta Klumpner, Roland Kreba i Michael Walczak, a nakon pauze na glavnoj sceni kina Meeting point na programu su Mat Barnes, Melike Altinisik i NFO Arhitekti.

Svaki blok predavanja će biti zaključen panel diskusijom i razgovorom sa predavačima i pitanjima posjetilaca. Pored predavanja, na programu je i radionica Studio Mobile. Subota se završava žurkom o kojoj će tek biti riječi.

Završni dan festivala, nedjelja, 19. septembra sadrži dva bloka predavanja uključujući Future architecture platformu (kojoj pripadaju i Dani arhitekture), prezentaciju Srpskog paviljona u Veneciji, Relje Ivanića i Symmetries – filma o Danima arhitekture. Posljednji blok predavanja sadrži Urban rooms of Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studio Trokut, nakon čega slijedi panel diskusija učesnika i publike.

Za sve sadržaje koje će se održavati u zatvorenim prostorima, posjetioci se mole da pripreme epidemiološke potvrde o izvršenoj vakcinaciji, prebolovanom COVID-u ili neki od testova ne stariji od 48 sati.

Ulaznice za predavanja se mogu rezervisati putem web stranice festivala http://www.daniarhitekture.ba, a za sve dodatne informacije i eventualne promjene u programu, dostupni su instagram, facebook, linkedin i youtube profil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s