O nama

O nama
Istraživački centar za prostor se bavi afirmacijom održivog prostornog razvoja, očuvanjem i unapređenjem prostora kroz djelovanje u oblastima arhitekture, urbanizma, planiranja, zaštite životne sredine i razvoja civilnog sektora.

Misija
Razvoj svijesti o značaju i vrijednosti prostora kao neobnovljivog resursa, kojeg treba čuvati i razvijati. Proizvoditi nova rješenja za prostorni razvoj koja uključuju problematiku intersektorskih saradnji i održivih modela upravljanja prostorom, te posebno istraživanje i razvoj savremenih oblika javnih i kulturnih prostora.

Opis
Istraživački centar za prostor okuplja profesionalce iz različitih oblasti, kreativce i entuzijaste, te istražuje, promoviše i unapređuje kulturno-istorijske, ekološke, sociološke i privredne vrijednosti prostora uz očuvanje njegovog jedinstvenog kulturnog identiteta i podizanje svijesti o značaju, potencijalima i vrijednostima. Osnovni principi rada su: kreativnost, raznolikost, dobrovoljnost, otvorenost, humanost, jednakost/ravnopravnost, odgovornost, aktivno učešće…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s