Nagrada Collegium artisticum za small SCALE projekat Domesticate

Projekat našeg small SCALE tima “Domesticating public space” / “Odomaćivanje u javnom prostoru” dobitnik je Specijalnog priznanja Collegium artisticum– Arhitektura 2021. za participaciju i aktivizam u arhitekturi.

Nagradu dodjeljuje Asocijacija arhitekata u BiH, a ove godine, cijenjeni međunarodni žiri činile su Malina Čvoro, Mirna Pedalo i Margita Grubiša.

Izložba Collegium Artisticum otvorena je do 25.05.2021. u SKC Skenderija u Sarajevu: https://aabh.ba/collegium-artisticum-2021/

Projekat je nastao na Danima arhitekture – Banjaluka 2019 sa temom “O stanovanju” u organizaciji Istraživačkiog centra za prostor. Autori su studenti Jelena Rajović i Đorđe Jovanović sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, te Andrea Janičić, Nikolina Hassam Dorsen, Kristina Komljen, Bojana Todić i Zoran Uljarević sa Arhitektonsko- građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Mentori su bili Pavle Stamenović, Igor Kuvač, Slobodan Peulić i Nebojša Jeremić.

Projekat predstavlja eksperimentalni alat kojim se stambena susjedstva, uz pomoć malih urbanističko- arhitektonskih intervencija, prilagođavaju prostornim i društvenim promjenama.

Više o projektu na: https://futurearchitectureplatform.org/…/a06d2fe6-1913…/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s